Anlita de bästa målarna, vi hjälper dig hitta dem.

Frågor & svar

Här har vi samlat några snabba frågor och svar som man kanske ställer sig när man ska anlita målare! Ställ din egen fråga längst ned på sidan.

Gäller ROT-avdraget när man anlitar målare?
Svar: Ja! Avdraget är oftast gjort redan i offerten. Man bör dock alltid själv kontrollera om man har rätten och möjligheten att göra avdraget för att vara på den säkra sidan.

Hur hittar man målare?
Svar: Nätet är förmodligen den enklaste sättet att hitta tjänster idag. Genom att söka på ”målare” följt av sin stad får man genast upp många träffar. Man kan också fråga bland vänner och bekanta.

Hur vet man att måleriet går att lita på?
Svar: Det finns en del saker man kan göra för att kontrollera om företaget verkar seriöst. Man kan till exempel:

• Prata med måleriet – genom att ställa kontrollfrågor kan man bilda sig en uppfattning om måleriet. Har företaget F-skatt? Vilket organisationsnummer? Finns det erfarenhet av liknande arbeten sedan förut? Vad händer om arbetet drar ut på tiden?

• Begär referenser – genom att prata med referenser kan man bilda sig en uppfattning om måleriet. Blev arbetet väl utfört? Gjordes det inom den överenskomna tiden? Uppstod det några problem i efterhand? Var inte rädd för att fråga – det är det referenserna är till för!

• Kontrollera skulder – genom att kontrollera om måleriet har några skulder kan man bespara sig många problem. Om det visar sig att ett företag har skulder bör man dra öronen åt sig. Stora skulder kan betyda att företaget går i konkurs innan arbetet hinner slutföras.

Hur förhandlar man ner priset?
Svar: Ibland kan det löna sig att ställa olika företag mot varandra. Om måleriet vill ha en som kund kommer de förmodligen att putsa lite på erbjudandet. Det kan också löna sig att själv vara flexibel. Om man till exempel kan tänka sig att vänta tills tidpunkten passar bäst för måleriet kan man kanske få ned priset något.

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *